Logo Lucht en Ventilatie

Efficiënte ventilatie met de WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Bij Lucht & Ventilatie vindt u een breed scala aan WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, ontworpen om uw binnenklimaat te verbeteren en energie te besparen. Een WTW-unit is een geavanceerd ventilatiesysteem dat de luchttoevoer en -afvoer reguleert, ook wel bekend als balansventilatie. Dit houdt in dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse lucht wordt aangevoerd, terwijl warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Hoe werkt een WTW-unit?

WTW-units bevatten een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de aangevoerde buitenlucht. Hierdoor komt de binnenstromende lucht op een aangename temperatuur het gebouw binnen. De luchtstromen blijven volledig gescheiden, wat zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht. In de winter voorkomt dit dat koude lucht binnenkomt en in de zomer zorgt de bypass ervoor dat koelere lucht binnenkomt, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen horizontaal, verticaal of schuin worden geïnstalleerd, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw gebouw. Dit maakt ze zeer flexibel en geschikt voor diverse toepassingen. Bovendien zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits voorzien van een hoogrendement warmtewisselaar van cellulose, die niet alleen warmte maar ook vocht terugwint. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat zonder de noodzaak van een condensafvoer.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Daarnaast bieden wij WTW-units met een warmtewiel, die gebruik maken van een sorptierotor om zowel warmte als vocht terug te winnen met een hoog rendement. Dit resulteert in optimale energiebesparing en draagt bij aan een stabiel en aangenaam binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en bespaar op uw energiekosten terwijl u een comfortabel en gezond binnenklimaat creëert. Bekijk ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van onze geavanceerde ventilatietechnologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *